Panda Recension och Expertutlåtande

Panda
Very good!
Gå till hemsida

Vad mäter vi?

Panda säkerhetslösningar

Panda har fyra primära lösningar för konsumenter när det gäller antivirus och internet-säkerhet.

Panda Dome Essential
Panda Dome Advanced
Panda Dome Complete
Panda Dome Premium

I denna recension går vi igenom de fyra antivirusprogrammen och försöker hjälpa dig att utreda vilket program som passar din situation bäst.

Företagsinformation


Land:Spanien
Startades:1990
Lämpligt för privatkunder:Ja
Börsnoterat:Nej
Enheter per licens:   1 – 99

Återbetalningspolicy: 
Ägare:

14 dagar
Panda Software
Operativsystem som stöds: 

Panda 1

Panda 2

Panda är en nykomling på antivirus-marknaden men som verkligen blivit stora.
Inte konstigt med det erbjudande de har, ett stilrent och snabbt interface – och en prisvärd säkerhetsprodukt.
Fortsätt läsa för en mer detaljerad recension.

Vår bedömning:

För bara några år sedan var Panda Antivirus ännu en okänd antivirustillverkare. Men efter många investeringar och mycket hårt arbete är Panda idag en utav världens mest köpta antivirusprogram. Med tydlig och användarvänlig design vinner Panda nya kunder varje minut runt om i hela världen. Bra testresultat från tredjeparts-observatörer gör Panda till ett riktigt kraftfullt paket för familjen. En gratis VPN-tjänst ingår i alla prenumerationer, men är begränsad till 150 MB/dag för de tre billigare alternativen – obegränsad VPN-användning får du endast genom Panda Dome Premium.

Detaljerat expertutlåtande:

Panda Antivirus är en av nutidens mest välkända antivirusprogram och har ett riktigt gott rykte. Produkterna Panda erbjuder är attraktiva i dess funktioner och deras pris, visserligen önskar vi att de var lite billigare men det är absolut inte prisvärt. Panda är tillgängliga för de mest populära operativsystemen, vilken gör det till ett ypperligt val när man letar efter ett program som kan skydda fler än en enhet i hemmet. Letar du efter ett starkt skydd och kraftfulla och imponerande funktioner, då är Panda ett bra val för dig!

Säkerhet:

När det kommer till säkerhet och skydd är Panda rankade på toppen i oberoende tredjepartstester. Företagets produkter har länge presterat på toppen i dessa tester (AV-Comparatives, AV-Test) Panda antivirus har inga som helst problem att identifiera virus och malware, men har lite högre s.k ”false positives” än vissa konkurrenter. (False positive är när ett antivirusprogram rapporterar en fil som ett virus, när det inte är det).

Panda uppdaterade relativt nyligen sina produkter och introducerade nya tjänster och funktioner. Produkterna heter för nuvarande ”Dome”. Panda har för närvarande fyra Dome-produkter, dessa är:

  1. Panda Dome Essential
  2. Panda Dome Advanced
  3. Panda Dome Complete
  4. Panda Dome Premium

Alla Dome-produkter kommer med ett par basic-funktioner. Dessa är bland annat en antivirusskanner som du manuellt kan använda för att söka efter virus på din hårddisk, du kan även schemalägga sökningar så att det automatiskt söks efter virus en gång i veckan till exempel. Du får också ett realtidsskydd som kontinuerligt skannar filer och program du interagerar med. Skulle du exempelvis ladda ned en fil så skulle Panda först skanna av filen och försäkra sig om att filen inte är ett virus.

Du får även med ett skydd mot USB-stickor, utpressningsvirus, trojaner och maskar

Nedan ser du en fullständig jämförelse av funktioner mellan de olika Dome-paketen.

panda jämförelse mellan produkter


Håll ditt hemnätverk säkert.

panda brandvägg

Med Pandas inbyggda brandvägg och VPN-tjänst kan du faktiskt känna dig väldigt säker på att använda internet när du är hemma, eller när du är ansluten till ett offentligt WiFi-nätverk. Brandväggen skyddar ditt hemnätverk mot yttre hot, och VPN-tjänsten skyddar dig genom att kryptera all din data som skickas över internet när du är ansluten till ett offentligt WiFi.

Håll din dator snabb

Du kommer lägga märke till hur lite påverkan Panda har på din dator, även om du inte har den nyaste teknologin kommer Panda inte att påverkan din prestanda avsevärt. Visst, gör du en fullständig hårdiskskanning på din 10 år gamla dator samtidigt som du redigerar film – då lär du få problem. Men i det vardagliga användandet kommer du upptäcka att Panda faktiskt har väldigt låg användning av både RAM och CPU.

Obegränsat antal skyddade enheter under samma licens

Har du en stor familj, ett litet företag eller bara en massa olika datorer, mobiler och surfplattor så kan du vara trygg med att alla Pandas paket kan köpas med s.k ”obegränsat antal enheter” vilket innebär att du kan installera och använda programmet på exakt så många enheter som du vill.

Användarvänlighet

Ett antivirus fungerar helt klart bäst när man vet hur det ska användas, därför får Panda väldigt höga betyg i denna kategorin, de har gjort det enkelt att förstå hur man ska använda deras antivirusprogram och hur man bäst skyddar sig mot virus, bedrägerier, ID-stölder och andra hemskheter. Det är snabbt och enkelt att ladda ned, installera och komma igång med programmet. Ett enkelt interface leder till att användningen av de olika funktionerna ökar, detta är särskilt sant för Pandas antivirus som verkligen designats utifrån ett användar-perspektiv.

Kundservice

panda kundservice

Får du problem som du inte hittar någon lösning på, eller bara en fråga om antivirusprogrammet i sin helhet så har Panda, som många andra leverantörer gratis support – skillnaden är att du ofta är begränsad till endast e-post support. När du köper en panda prenumeration ingår gratis support för telefon, chatt och e-post under kontorstider, på vardagar. Köper du dock Panda Dome Premium får du deras premium-supportavtal som innebär att du får gratis support på chatt, e-post och telefon 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året. Du kan även kontakta supporten via sociala medier som facebook och twitter, men detta är inte ett rekommenderat supportverktyg då du inte vill dela dina uppgifter offentligt. Panda har även ett välutvecklat forum med användare som snabbt kan svara på eventuella frågor om du inte skulle vilja vänta på svar från supporten. Väntetiden för e-post, telefon och chatt är mellan 2 min – 5 min (chatt och telefon) och 8h – 12h (e-post).

Prissättning

Som vi redan nämnt kommer Pandas antivirusprogram i fyra olika versioner.

1. Panda Dome Essential
2.Panda Dome Advanced
3.Panda Dome Complete
4.Panda Dome Premium

Dessa skiljer sig I både funktion och pris. Är du ute efter ett bra skydd, men du endast har 1 enhet så är Dome Essential rekommenderat. Behöver du lite fler funktioner som föräldrakontroll eller ransomwareskydd, då är Dome Advanced att rekommendera.

Panda Dome Complete och Panda Dome Premium är väldigt lika funktionsmässigt men skiljer sig ganska mycket prismässigt. Anledningen är att den obegränsade supporten (24/7 – 365 dagar/år) inte ingår i Dome Complete, inte heller ingår den obegränsade VPN-tjänsten i Dome Complete. Men alla andra funktioner du kan hitta inom Panda ingår i både Dome Complete och Dome Premium. Känner du att du inte kommer vara en frekvent support-nyttjare, eller använda VPN-tjänsten särskilt mycket, då är Dome Complete antagligen det bästa alternativet för dig.

Panda 3Viktiga funktioner


Norton Bitdefender Kaspersky McAfee Panda
Säkert nätverk
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
VPN
vad är detta?
Ja* Ja** Ja** Ja* Ja**
Webbläsar-exploitskydd
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Definitionsuppdateringar
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
USB-skydd
vad är detta?
Nej Ja Ja Ja Nej
Anti-Malware
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Anti-Trojan
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Schemalägg skanningar
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Föräldrakontroll
vad är detta?
Ja Ja Ja** Ja* Ja**
Anti-Spyware
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Sandlåde-webbläsare
vad är detta?
Ja Ja Ja Nej Ja
Anti-Keylogger
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Anti-Worm
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Integritetsskydd
vad är detta?
Ja* Nej Ja** Ja** Ja**
Webbkamera-skydd
vad är detta?
Ja Ja Ja Nej Nej
Anti-Theft
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Anti-Rootkit
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Anti-Phising
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Betyg 9.5 9.9 9.3 9.8 9.7
35% rabatt Köp nu Köp nu Köp nu Köp nu Köp nu
Norton Bitdefender Kaspersky McAfee Panda

Panda 5Bra men ej nödvändiga funktioner

Automatiska rapporter
vad är detta?
Nej Ja Nej Nej Nej
Lösenordshanterare
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja** Nej
Molnlagring
vad är detta?
Ja** Ja* Ja* Ja** Nej
Gaming mode
vad är detta?
Ja Ja Ja Nej Nej
Dokument/fil-förstörare
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Nej
Anti-Spam
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Gratis support
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Stödjer alla populära OS
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Enhetsoptimerare
vad är detta?
Ja* Ja Ja Ja Ja**
Programuppdateringar
vad är detta?
Ja Nej Ja Nej Nej
35% rabatt Köp nu Köp nu Köp nu Köp nu Köp nu
Totala betyget: 9.8 9.9 9.3 9.8 9.7
* Funktionen kräver extrabetalning.
** Funktionen är endast tillgängliga i de dyrare programvarianterna.