NordTotal Recension och Expertutlåtande

NordTotal
Gå till hemsida

Vad mäter vi?

Vad tycker vi om nya Nord Total Security?

NordTotal har ett antivirusprogram vid namn Nord Total Security, programmet har funnits sedan 2017 men har under 2020 släppt sin senaste version nämligen version 3.0.

Versionen kommer med mycket bra uppgraderingar, därav denna recension.

Tidigare år har vi inte recenserat NordTotal, de har helt enkelt inte haft en produkt som platsar i topp 5 kategorin. Men nu under 2020 förändras detta. Nord Total Security 3.0 har dels en helt ny design, helt nya funktioner och förbättrade funktioner. Även priset är uppdaterat, målgruppen för Nord Total Security är nu personer med Windows dator och som behöver ett enkelt och bra antivirus, till en billig peng. 

Nord Total Security är numera det billigaste antivirusprogrammet på marknaden, en licens för 12 månader och för en dator kan köpas för endast 159 kr ink moms. Med tanke på de funktioner man får är det absolut en banbrytande produkt som vi kommer läsa mer om under året.

En del i det nya fokuset från NordTotal är de fortfarande stödjer Windows XP, det är få antivirusprogram som fortfarande gör detta och med tanke på att många äldre personer i Sverige använder gamla operativsystem utgör detta ännu en anledning att välja Nord Total Security 3.0.


Fördelar:

 • Nästan perfekt virusskydd.
  Många inställningar för att konfigurera efter dina förutsättningar och behov.

 • Nästan obefintlig prestandapåverkan.

 • Skyddar privatliv, lösenord, filer och bilder

 • Skyddar pengar när du gör bankärenden och shoppar online

 • Skyddar barnen både online och offline

 • Enkelt användargränssnitt
 • Mest prisvärda antivirusprogrammet idag


Nackdelar:

 • Ingen inbyggd VPN-tjänst

 • Ingen inbyggd password manager
 • Endast för Windows

Företagsinformation


Land: Sverige
Startades: 2017
Lämpligt för privatkunder: Ja
Börsnoterat: Nej
Enheter per licens:    1 – 5
Återbetalningspolicy: 14 dagar
Ägare: Nord Antivirus AB
Operativsystem som stöds: Windows XP-10
NordTotal

Detaljerad Expertrecension

Även om det inte är lika känt som några av deras konkurrenter – McAfee eller Kaspersky – har NordTotal fortfarande ett fantastiskt erbjudande med antiviruspaket som innehåller fantastiska funktioner. Jag var imponerad av hur bra NordTotal fungerar när du laddar ner det, och hur noggrant det skannar alla dina filer.  På det stora hela är NordTotal ett utmärkt val om du letar efter ett säkerhetsinriktat program som är enkelt att använda och tydligt att förstå.

Säkerhet

Det viktigaste för mig när det gäller antivirus är hur bra en produkt kan hålla malware, ransomware, spionprogram och andra attacker borta från min dator, vilket NordTotal klarade galant. Företaget är väldigt ungt (under två år), så det har inte samma rykte som konkurrenterna har, men deras skydd matchar alla rivalerna. Mitt första test var att låta NordTotal skanna min dator och upptäcka en mapp som jag hade fyllt med skadlig kod. Jag var glad över att det tog bort mer än två tredjedelar av de skadliga filerna och bara meddelade mig en gång när det gjorde det, något andra antivirusprogram kan lära sig av.

Den bästa sortens virusdetektering

Jag var också imponerad av hur bra NordTotal lyckades upptäcka virus som redan hade smugit in i min dator. I testet hittade antivirusprogrammet varje infekterad fil och kunde radera eller sätta dem i karantän, fast det tog lite tid att slutföra. Företagets säkerhetsverktyg skannar även efter skadlig kod när du besöker webbplatser och kontrollerar misstänkta länkar. Om du verkligen vill ha skydd på webben kan du använda företagets tillägg “Web Shield” (som är tillgängligt för både Chrome och Firefox). När jag öppnade min webbläsare med Web Shield aktiverat besökte jag några webbplatser som jag vet är skadliga, och programmet stoppade nästan 90% av den skadliga programvaran jag hittade.

Hjälpsam guide är inkluderad

En annan användbar funktion om du är orolig för att din identitet ska bli stulen är företagets phishing-skydd. Det kanske inte är lika omfattande som McAfee eller Bitdefender, men NordTotals phishing-skydd kunde fortfarande skydda mina personliga detaljer och styra mig bort från farliga webbplatser. Det här är ett bra tecken eftersom phishing-webbplatser inte alltid ser farliga ut vid första anblicken. En bra fördel med att ladda ner NordTotals Antivirus Pro eller Ultimate Antivirus är att du får en praktisk antivirus e-bok. Den här digitala guiden innehåller jättebra resurser om hur du skyddar dig bättre, hur du upptäcker skadlig kod och vad du ska göra när du hittar den.

Heltäckande skydd

Slutligen var jag glad att se att NordTotal innehåller en fjärrbrandvägg för att skydda dig från inkommande attacker. Du kan också styra dina enheters brandväggsinställningar på distans, så att du kan hålla dig säker även om du inte är vid datorn. När din enhet hämtar en riskabel fil eller skadlig kod kommer din brandvägg alltid att meddela dig innan det blir ett problem.

Funktioner

Nord Total Security innehåller många bra funktioner.

 • Brandvägg
 • Personuppgiftsskydd
 • Anti-SPAM
 • Anti-Phishing
 • PC-optimerare
 • Realtidsskanning
 • Föräldrakontroll
 • USB-skanning
 • Beteendeskanning
 • Starthanterare
 • Processhanterare
 • Heuristisk analys
 • E-postfilter
 • Virtuellt tangentbord
 • Schemalägg skanningar
 • Gaming mode/do not disturb
 • Proxy anslutning
 • Blocka osäkra sidor (http)
 • Skapa egna blacklistor för hemsidor som ska blockeras
 • Rapporter över din dators status
 • Realtidsnotifikationer
 • Automatiska uppdateringar

Optimera din PC så den körs smidigt

Efter ett du har använt din dator varje dag ett tag är det normalt att den saktar ner. Att ladda ner program, filer och konstant tung användning överbelastar ju ändå hårddisken och minnet. NordTotal erbjuder en användbar diskrensare som skannar genom datorns många mappar för att hitta eventuella skräpfiler, dubbletter och annan värdelös data som fyller upp hårddisken. Det här kan hjälpa dig med att göra datorn smidigare och ge dig mer utrymme att lagra nya filer. Dessutom hjälper NordTotal dig att förbättra andra inställningar på dina enheter för att få dem att fungera så bra som möjligt. Detta inkluderar att hjälpa dig minska starttiden, lagg och förbättra din CPU:s hastighet. Om du spenderar större delen av din tid i webbläsare rengör NordTotal den åt dig och tar bort oönskade program, verktygsfält och andra tillägg som du kanske har installerat utan att märka det.

Skydda din integritet med kraftfulla verktyg

För att skydda din integritet när du är online ger NordTotal dig fyra bra verktyg som försvarar dig mot de okända hoten på webben. Den första är ett hjälpsamt Adblocker-tillägg som håller irriterande annonser borta från dina favoritwebbplatser. Annonser innehåller ofta dolda filer och länkar till skadlig programvara som kan infektera din dator utan att du märker det. Dessutom, om du surfar på en del av webben som du inte är van vid kommer Safe Site att hålla dig säker genom att varna dig innan du öppnar en ny webbadress. En funktion som jag var glad att se NordTotal inkludera var en lösenordshanterare, vilket hjälper dig när du har flera konton över internet och inte kan hålla reda på alla dina lösenord. Med det här verktyget kan du hålla alla dina lösenord på ett säkert ställe och logga in på webbplatser och appar på ett enkelt sätt.

Lär dig om hur du skyddar dig själv

Även med det bästa antivirusprogrammet är det bästa sättet att vara säker när du surfar på nätet att veta vad som ska undvikas. Om du väljer alternativen Antivirus Pro eller Ultimate Antivirus kommer du också att få en Antivirus e-bok som ger dig en djupgående titt på de bästa sätten att försvara dig själv när du surfar på webben. Detta inkluderar att lära dig de viktiga varningstecknen att hålla koll på när du besöker en ny webbplats, olika beteenden som kan indikera fara och vad man ska göra när man upptäcker hot. Om du är en oerfaren PC-ägare eller helt enkelt vill förbättra dina kunskaper för att vara säker, är det här en stor fördel som många konkurrenter helt enkelt inte har.

Användarvänlighet

Det var fantastiskt att se att NordTotal ger dig skydd för alla större enheter och operativsystem, inklusive Windows, Mac, iOS och Android. När du är färdig med att välja ditt antiviruspaket kan du hantera alla dina nedladdningar från en onlinekonsol som gör det enklare att veta exakt vad du laddar ner. När du är färdig med att ladda ner rätt program är det helt enkelt att installera NordTotal genom att klicka på den nedladdade filen.

Efter en snabb inloggning kan du börja använda NordTotal

Antivirusens huvudgränssnitt är också rent och lätt att förstå, vilket är användbart för nybörjare och de som letar efter en lösning utan krusiduller. Huvudskärmen har fyra stora ikoner som täcker huvudkategorierna (Antivirus, System Boost, Disk Cleaner och Web Security), och du kan klicka på var och en för att hantera specifika inställningar i varje kategori. Lägre på sidan finns ett användbart diagram som visar varje kategoris status, tillsammans med resultaten från den senaste sökningen och hur svåra de upptäckta problemen var. Detta är ett underbart sätt att hjälpa dig hantera ditt antivirus bättre och alltid veta vad som händer med datorn.

Support

Även om det fortfarande är ett av de yngsta Antivirus-företagen på marknaden, står NordTotal redan ut med sitt sätt att hantera kundsupport. Oavsett vilken plan du väljer kan du enkelt kontakta företaget via e-post, telefon och till och med i en live chatt som är tillgänglig direkt på NordTotals hemsida. Jag fann att alla tre metoderna var bra för att få mina frågor besvarade, men för vanliga användare är det troligtvis mest praktiskt att använda chatten eftersom det kan ge dig de snabbaste svaren. 

Jag tyckte företagets supportpersonal verkade vara välutbildad och de kunde svara på alla mina frågor effektivt. Om du är som jag så föredrar du kanske hellre att leta efter svaren själv innan du ringer till någon. I det här fallet har du fortfarande tur, eftersom NordTotal har en fantastisk kunskapsdatabas som innehåller svar på många av användarnas vanliga problem, samt en omfattande FAQ-sektion som löser de flesta bekymmer du kan ha. Överlag var jag imponerad av NordTotals support, men det bör noteras att vissa användare har klagat över att företagets faktureringsmetoder kan vara förvirrande.

Prissättning

Oavsett vilken av NordTotals tre planer du väljer erbjuder företaget utmärkt värde för pengarna. Företagets antivirus har alla viktiga antivirusfunktioner, inklusive skydd mot malware och ransomware, phishing-detektering, en brandvägg och deras Web Shield. Du får också tillgång till företagets verktyg för datoroptimering och diskrenare, vilka hjälper din dator bli mer effektivt. Priset för att skydda en PC i ett år kostar ca 159 kr (ink moms). Motsvarande pris för konkurrenternas produkter är i snitt 385 kr.

Produktbilder

Nord Total Security 3.0
Nord Total Security 3.0 dashboard
email filter antivirus
email filter
virtual keyboard
virtual keyboard
virus scan
virus scanning
firewall
firewall
antivirus report
Threat report
autorun manager
autorun manager
process manager
process manager
Antivirus settings
Antivirus settings
parental control windows
parental control