Kaspersky Recension och Expertutlåtande

Vad mäter vi?

Kaspersky säkerhetslösningar

Kaspersky har tre primära lösningar för konsumenter när det gäller antivirus och internet-säkerhet.

Kaspersky Anti-Virus
Kaspersky Internet Security
Kaspersky Total Security

 

I denna recension går vi igenom de tre olika antivirusprogrammen och försöker hjälpa dig att utreda vilket program som passar din situation bäst.


Fördelar:

 • Nästan perfekt virusskydd.
  Många inställningar för att konfigurera efter dina förutsättningar och behov.

 • Lösenordshanterare, automatisk-backup skydd och förbättrade föräldrakontroll.
  Nästan obefintlig prestandapåverkan.

 • Skyddar privatliv, lösenord, filer och bilder

 • Skyddar pengar när du gör bankärenden och shoppar online

 • Skyddar barnen både online och offline

 


Nackdelar:

 • Vissa funktioner saknas jämfört med konkurrenter, en nämnvärd konkurrent är i detta fall McAfee Total Protection, lite dyrare men med lite bättre funktioner.

Företagsinformation


Land:Ryssland
Startades:1997
Lämpligt för privatkunder:Ja
Börsnoterat:Nej
Enheter per licens:   1 – 5

Återbetalningspolicy: 
Ägare:

14 dagar
Kaspersky Labs
Operativsystem som stöds: 

Kaspersky 1

kaspersky


Fortsätt läsa för en mer detaljerad recension.

Vår bedömning:

Kaspersky har uppdaterat sina antivirusprodukter, främst inom segmentet för Windows-datorer. Visserligen är de flesta virusattacker mot just Windows-datorer men vi känner att de inte varit fel med lite mer fokus mot Mac OS X. Har du en Windows-dator kan du dock skatta dig lycklig då den uppdaterade versionen verkligen levererar ett ypperligt skydd mot utpressningsvirus, trojaner, RAT-virus och andra vanliga och mindre vanliga virusprogram. Många nya funktioner har implementerats och nya produktpaket har anlänt som gör det möjligt att få några fina funktioner till ett lägre pris än tidigare.

Detaljerat expertutlåtande:

Kaspersky Labs har ett enastående skydd för Windows-enheter, vi önskar detta gällde Mac OS X också, tyvärr är funktionera inte lika bra för oss som använder Mac. Kaspersky har flera olika paketerbjudanden, men endast Internet Security är tillgängligt för Mac.

Detta gör att vi inte rekommenderar dig att köpa Kaspersky om du har en eller flera mac-datorer. Istället kan du ta en titt på McAfee Total Protection.

Har du en windows-dator är det bara att läsa vidare då Kaspersky verkligen gör ett bra jobb att bekämpa virus och annat skräp. Kasperskys erbjudande är starkt, för en billig peng får du skydd mot de mest avancerade virusprogrammen, ransomware (utpressningsprogram), e-postvirus, sociala-medie virus, spionprogram och phising-virus och fler. Du kan känna dig säker med realtidsskyddet som ständigt kontrollerar din dator för virus, utan märkbar prestandapåverkan. Du får även en lösenordshanterare, som skyddar dig mot s.k offline-virus (någon som stjäl din dator och försöker logga in på dina konton med autofyll-lösenord).

Lösenordshanteraren lagrar dina lösenord krypterat och säkert, så att endast du kan använda dem. Du får även en s.k sandboxad webbläsare där du kan hantera din bankärenden och besöka andra sidor som kräver hög säkerhet/sekretess.

Webbkameraskydd, föräldrakontroll och VPN är relativt nya funktioner som inkluderas i senaste upplagan av Kaspersky Internet Security, ett bra program för familjen som vill försäkra sig om säkerheten när man är hemma, på hotellet eller caféet.

Internet Security är en del av Kasperskys tre olika paketerbjudanden, i prisordning (från billigast till dyrast).

1. Kaspersky Anti-Virus
2. Kaspersky Internet Security
3. Kaspersky Total Security

 1. Anti-Virus är Kasperskys mest basala antivirusprogram, men det gör det inte dåligt, nej absolut inte. En del funktioner fattas, men grunden är stark. Du skyddas fortfarande mot de allra farligaste virusen. VPN, föräldrakontroll, lösenordshanterare, sandboxad-webbläsare och några fler funktioner missar från denna versionen – men för det lägre priset är det ett bra val för många. Har du råd är det dock att rekommendera att införskaffa någon av de lite dyrare versionerna, då får du bättre skydd för vissa specifika händelser.
 2. Internet Security är Kasperskys mellan-segment, här får du alla funktioner från Anti-Virus men också många funktioner som skyddar dig mot händelser som händer på nätet, alltså när du surfar in på en tvivelaktig hemsida, eller när du ansluter dig till ett öppet WiFi – då får du skydd från Internet Security. VPN-tjänsten skyddar dig mot hackare som försöker läsa av ditt tangentbord när du skriver in känslig information.
  I den här versionen får du en sandboxad webbläsare som skyddar dig mot sofistikerade virusprogram. Du får även föräldrakontrollsfunktionen.
 3. Total Security är Kasperskys dyraste och mest avancerade antivirusprogram som säljs för privatpersoner. Du får med alla funktioner från både Anti-Virus och Internet Security samt ett säkerhetskopieringsprogram (automatisk backup) som säkerhetskopierar dina viktiga filer och dokument, du får även filkryptering och en lösenordshanterare.

Säkerhet:

Kasperskys virusskydd består av tre huvudkomponenter: filsignaturskanning (för att fånga redan kända hot), beteendemässig övervakning (för att upptänka okända ”nolldagars” skadlig programvara) och molnbaserad analys av misstänkt programvara som laddats upp från alla Kasperskys kunder (anonym insamling).

Den mest betydelsefulla förbättringen för de senaste versionerna av antivirusprogrammen är förmågan att upptäcka s.k ”fileless” programvara som är skadlig kod som infekterar RAM-minne och som inte lämnar några som helst spår på hårddisken. Flertalet gånger varje dag skickar Kaspersky ut uppdateringar om skadlig kod som upptäckts (kaspersky har idag över 400 miljoner aktiva användare som hjälper till att upptäcka nya virus). Du kan ställa in olika mått av intensitet för hur stark skanningen av virus ska vara.

Kaspersky klarar sig bra på oberoende antivirustester av viruslabben AV-Comparatives och AV-TEST, detta är företag vars heltidssysselsättning är att testa antivirusprogram och deras effektivitet att upptäcka skadlig programvara. Kaspersky är bra på att upptäcka skadlig programvara, utan att felidentifiera filer (false positives).

Under fyra omgångar testades Kasperskys antivirusprogram av det engelska testföretaget SE Labs, vid 3/4 test åstadkom Kaspersky 100% virusborttagning och den fjärde omgången fick Kaspersky 99%. Kaspersky lyckades upptäcka all skadlig kod men misslyckades med att stoppa 1/25 riktade attacker av den typ som riktas mot måltavlor som anses av ”högt värde”, exempelvis företagsledare, politiker eller kändisar. Vanliga konsumenter behöver inte oroa sig för detta då riktade attacker är ovanliga mot vanliga hemanvändare.

Skydd mot keylogging ingår i alla versioner av programmen. Beroende på vilken version du väljer får du olika sofistikerade lösningar. För det billigare programmet Anti-Virus får du ett virtuellt tangentbord som öppnas på skärmen som gör att keyloggers inte fungerar. För Internet Security och Total Security får du mer komplexa skyddsmetoder, men det virtuella tangentbordet ingår även här, vilket kan vara bra att använda när man skriver känslig information som lösenord, bankuppgifter eller annat.


Användarvänlighet

En stor fördel med att använda produkter från kaspersky är deras fokus på användarvänlighet. Du lär dig fort att använda systemet och du kommer antagligen inte behöva hjälp från supporten, skulle det behövas ingår som vanligt gratis support. Du kommer inte bli besviken med användarvänligheten för något program från Kaspersky.

Kundservice

Som sagt ingår fri support för alla produkter inom antiviruskategorin. Du kan dock få betala extra vid speciella önskemål eller om du vill att en supportmedarbetare ska koppla sig mot din dator och gå igenom din dator efter virus/problem. Men för de allra flesta behov behöver du inte betala mer än licensavgiften för antivirusprogrammet.

Prissättning

Kaspersky Anti-Virus är relativt billigt jämfört med konkurrenter som Bitdefender, Avast, Eset, Panda & Norton, men för Internet Security och Total Security ligger de prismässigt i linje med andra konkurrenter.

Kaspersky 2Viktiga funktioner


Norton Bitdefender Kaspersky McAfee Panda
Säkert nätverk
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
VPN
vad är detta?
Ja* Ja** Ja** Ja* Ja**
Webbläsar-exploitskydd
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Definitionsuppdateringar
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
USB-skydd
vad är detta?
Nej Ja Ja Ja Nej
Anti-Malware
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Anti-Trojan
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Schemalägg skanningar
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Föräldrakontroll
vad är detta?
Ja Ja Ja** Ja* Ja**
Anti-Spyware
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Sandlåde-webbläsare
vad är detta?
Ja Ja Ja Nej Ja
Anti-Keylogger
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Anti-Worm
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Integritetsskydd
vad är detta?
Ja* Nej Ja** Ja** Ja**
Webbkamera-skydd
vad är detta?
Ja Ja Ja Nej Nej
Anti-Theft
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Anti-Rootkit
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Anti-Phising
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Betyg 9.5 9.9 9.3 9.8 9.7
35% rabatt Köp nu Köp nu Köp nu Köp nu Köp nu
Norton Bitdefender Kaspersky McAfee Panda

Kaspersky 4Bra men ej nödvändiga funktioner

Automatiska rapporter
vad är detta?
Nej Ja Nej Nej Nej
Lösenordshanterare
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja** Nej
Molnlagring
vad är detta?
Ja** Ja* Ja* Ja** Nej
Gaming mode
vad är detta?
Ja Ja Ja Nej Nej
Dokument/fil-förstörare
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Nej
Anti-Spam
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Gratis support
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Stödjer alla populära OS
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Enhetsoptimerare
vad är detta?
Ja* Ja Ja Ja Ja**
Programuppdateringar
vad är detta?
Ja Nej Ja Nej Nej
35% rabatt Köp nu Köp nu Köp nu Köp nu Köp nu
Totala betyget: 9.8 9.9 9.3 9.8 9.7
* Funktionen kräver extrabetalning.
** Funktionen är endast tillgängliga i de dyrare programvarianterna.