Bitdefender Recension och Expertutlåtande

Bitdefender
Very good!
Gå till hemsida

Vad mäter vi?

Bitdefender
Bitdefender ger stöd för upp till 10 enheter vilket lämpar sig utmärkt för den större familjen eller ett litet företag.

Skydda upp till 10 enheter mot virus och utpressningsprogram OCH kryptera data du skickar och tar emot i offentliga WiFi-nätverk.

Företagsinformation


Land:Rumänien
Startades:2001
Lämpligt för privatkunder:Ja
Börsnoterat:Nej
Enheter per licens:   1-99

Återbetalningspolicy: 
Rekommenderat pris: 

14 dagar
999 kr
Operativsystem:Bitdefender 3  Bitdefender 5  Bitdefender 7 Bitdefender 9

Bitdefender 11

Bitdefender 12

Vår bedömning:

Utifrån våra tester och Bitdefenders egna funktioner är det rimligt att påstå att Bitdefenders produkter passar bäst för dem som letar efter en fullständig lösning för att hantera alla sina enheter eller hela sin familjs säkerhet med ett enda program, och till ett relativt förmånligt pris. Bitdefender kan även passa små till medelstora företag som inte jobbar med väldigt strikta säkerhetskrav (Bitdefender kan fortfarande passa, men bäst att prata med en konsult vid dessa tillfällen). På senare år har Bitdefender blossat upp på markanden och är nu igenkänt som ett utav världens bästa antivirusprogram. För Windowsdatorer stämmer detta verkligen bra, men vi fann att viss funktionalitet brast för Mac-versionerna.

Detaljerat expertutlåtande:

Bitdefender grundades 2001 vilket är ett relativt nystartat företag inom branschen och har under 2010-talet verkligen blivit stort för konsumenter och företag. Idag är företaget lika stort som Kaspersky. Med över 500 miljoner aktiva installationer är Bitdefender ett välkänt och väl-använt program. Mest kända är Bitdefender för deras fenomenalt kraftfulla antivirusmotor som i vissa fall verkligen segrar över konkurrenterna. Oberoende testlabb visar att Bitdefender klart ligger på topp 3 listan över de antivirusprogram som tar bort flest virusfiler. Deras kraftfulla antivirusmotor kopplat med ett enkelt användargränssnitt och låga prestanda-påverkan gör företagets program till en väldigt god investering.

Som flera andra aktörer inom branschen har Bitdefender delat upp sina tjänster i olika produkter. Vid skrivande stund existerar tre konsumentprodukter. Dessa är:

1. Antivirus Plus
2. Internet Security
3. Total Security

Alla tre kommer med lite olika funktioner, användarantal och operativsystem.

 1.  Antivirus Plus
  Ett bra antivirusprogram för dig som bara har en dator, en Windows-dator – för denna version funkar endast för Windows-datorer. Med Antivirus Plus får du ett starkt skydd och god support.
 2. Internet Security
  Denna version innehåller funktioner från Antivirus Plus, som antivirusmotorn. Medföljande i denna version är att du även får föräldrakontroll och mer avancerade funktioner som exempelvis säker bankmiljö där du kan utföra dina bankärenden i ett ultra-säkert specialdesignad webbläsarmiljö. Du kan även installera Internet Security på flera enheter, upp till 10 men även denna version fungerar endast för Windows.
 1. Total Security
  Denna version är den mest kompletta, men också den dyraste.
  Du får full funktionalitet från både Antivirus Plus och Internet Security men med ännu fler avancerade funktioner som anti-stöld funktionen som gör att du kan spåra försvunna eller stulna enheter – har du känslig information på enheten kan du även förstöra innehållet, eller specifika dokument/filer. Total Security har även stöd för fler operativsystem (Windows, Mac, Android, iOS).

Säkerhet:

När vi testade Bitdefender för deras säkerhet använde vi Total Security, men antivirusmotorn från Total Security används till grunden även för Antivirus Plus och Internet Security.

I oberoende testar gjorda av AV-Test och AV-Comparatives fick Bitdefender väldigt höga betyg i detektionsgrad av både helt nya s.k zero-day virus och tidigare kända virus. Det enda programmet som fick högre poäng än Bitdefender Total Security var McAfee Total Protection som fick en procentenhet högre, visserligen inte mycket och för viss extra funktionalitet kan det ändå vara värt att skaffa Bitdefender.

Håll ditt hemnätverk säkert. 

I alla bitdefender prenumerationer ingår ett gratis WiFi-säkerhetsverktyg som låter dig få realtidsuppdatering när en ny, okänd enhet ansluter till ditt nätverk. Verktyget som heter Home Scanner kommer automatiskt att skanna ditt WiFi-nätverk kontinuerligt efter öppna portar, säkerhetsrisker och potentiella hackare.

Håll din dator snabb

Ett tillägsprogram som Bitdefender erbjuder är deras PC Tune-up där en certifierad expert ansluter till din dator via en skyddad linje och går tillsammans igenom din dator med dig och snabbar upp processer och program. Du kan antingen få en Tune-up enstaka gånger för ett engångspris eller få det kontinuerligt varje månad till ett väldigt förmånligt pris

Upp till 10 enheter per licens

Bitdefender har inte i dagsläget någon prenumeration med obegränsat antal enheter, hade de haft det så hade programmet fått högsta betyg. Bitdefenders produkter har antingen enhetslicenser för 1, 3, 5 eller 10 enheter per licens.

Användarvänlighet

Bitdefender har länge vunnit användare på grund av deras enkla och användarvänliga översiktspanel där du styr allt från manuella hårddisk-skanningar till föräldrakontroll och PC optimerare. Du får verkligen ett premium utseende för alla Bitdefenders produkter. Antivirusbranschen har länge varit en tuff marknad att förstå, med komplext språk och konstiga ord är det få som verkligen förstår nyanserna och skillnaderna mellan antivirusprogrammen, än mindre hur de ska användas. Visserligen är det fortfarande en tuff bransch att förstå, de knepiga orden är kvar, den avancerade terminologin är kvar – men Bitdefender har dock gjort det enklare att förstå hur man ska använda tjänsterna.
Ett antivirusprogram kan ha hur många funktioner som helst, men utan förståelse för hur de ska användas är det få som får användning av de komplexa systemen.

Kundservice

Obegränsad kundsupport ingår i alla bitdefender-prenumerationer. Chatt, telefon och ticket-system är idag möjligheter för att ta kontakt med supportavdelningen. Vi fann dock att e-postsupporten inte fanns för de svenska kunderna idag. Annars var vi nöjda med supporten vi fick under testerna. Vi fick svar på mellan 4h och 10h beroende på supportfrågan och när vi skickade iväg supportticket.
Telefonköerna var heller inte särskilt långa, mellan 2 och 5 minuter kan väntas.

Prissättning

För de allra flesta ligger alla bitdefender-prenumerationer inom en rimlig prisintervall.
Det är främst Total Security som kan sticka iväg om man vill ha stöd för 10 enheter exempelvis. Antivirus Plus är antagligen den mest prisvärda för många, speciellt för de som endast behöver skydd för Windows-datorer.

Bitdefender 13Viktiga funktioner


Norton Bitdefender Kaspersky McAfee Panda
Säkert nätverk
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
VPN
vad är detta?
Ja* Ja** Ja** Ja* Ja**
Webbläsar-exploitskydd
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Definitionsuppdateringar
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
USB-skydd
vad är detta?
Nej Ja Ja Ja Nej
Anti-Malware
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Anti-Trojan
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Schemalägg skanningar
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Föräldrakontroll
vad är detta?
Ja Ja Ja** Ja* Ja**
Anti-Spyware
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Sandlåde-webbläsare
vad är detta?
Ja Ja Ja Nej Ja
Anti-Keylogger
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Anti-Worm
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Integritetsskydd
vad är detta?
Ja* Nej Ja** Ja** Ja**
Webbkamera-skydd
vad är detta?
Ja Ja Ja Nej Nej
Anti-Theft
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Anti-Rootkit
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Anti-Phising
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Betyg 9.5 9.9 9.3 9.8 9.7
35% rabatt Köp nu Köp nu Köp nu Köp nu Köp nu
Norton Bitdefender Kaspersky McAfee Panda

Bitdefender 15Bra men ej nödvändiga funktioner

Automatiska rapporter
vad är detta?
Nej Ja Nej Nej Nej
Lösenordshanterare
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja** Nej
Molnlagring
vad är detta?
Ja** Ja* Ja* Ja** Nej
Gaming mode
vad är detta?
Ja Ja Ja Nej Nej
Dokument/fil-förstörare
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Nej
Anti-Spam
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Gratis support
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Stödjer alla populära OS
vad är detta?
Ja Ja Ja Ja Ja
Enhetsoptimerare
vad är detta?
Ja* Ja Ja Ja Ja**
Programuppdateringar
vad är detta?
Ja Nej Ja Nej Nej
35% rabatt Köp nu Köp nu Köp nu Köp nu Köp nu
Totala betyget: 9.8 9.9 9.3 9.8 9.7
* Funktionen kräver extrabetalning.
** Funktionen är endast tillgängliga i de dyrare programvarianterna.